1,8 kg pastaa, esim. gnoccipasta
2,4 kg pakasteherneitä
1 kg creme fraichea eli ranskankermaa
5 ruukkua basilikaa
2 ruukkua lehtipersiljaa
1 dl limemehua
suolaa
1,3 kg fetaa
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
2. Kiehauta toisessa kattilassa noin 3 l vettä. Lisää herneet ja kiehauta ne. Valuta herneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä niin ne säilyttävät kirkkaan vihreän värinsä. Laita noin puolet herneistä takaisin kattilaan ja puolet odottamaan kulhoon.
3. Revi basilikanlehdet irti varsista ja laita lehdet hernekattilaan. Lisää kattilaan myös lehtipersiljat varsineen (varo ettei multaa tule mukaan). Soseuta sauvasekoittimella melko tasaiseksi soseeksi.
4. Lisää hernesoseeseen creme fraiche, limemehu ja suolaa. Surauta vielä uudelleen sauvasekoittimella kastikkeeksi. Tarkasta maku ja säädä tarvittaessa.
5. Valuta kypsät pastat vedestä lävikön avulla ja kaada takaisin kattilaan. Lisää hernekastike sekä kokonaiset herneet pastakattilaan ja sekoita kunnolla sekaisin.
6. Tarjoa hernepasta murustetun fetan kanssa.
VINKKI! Käyttämällä gluteenitonta pastaa saat ruuasta gluteenittoman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti