perjantai 6. tammikuuta 2023

Juustoinen quorn-makaronilaatikko vähäisellä tiskillä + porkkanaraaste, 15 hlö

Quorn-makaronilaatikko, 2 uunivuuallista

600 g quorn-rouhetta
6 rkl tomaattipyrettä
2 tl + 2 rkl paprikajauhetta
2 tl currya
2 tl valkosipulijauhetta
1 + 2 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
1 dl rypsiöljyä
4 kpl munia
2 l maitoa
800 g makaronia
600 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
1,5 kg porkkanoita

Ketsuppia tarjoiluun.

Välineet: uunivuoka 2 kpl, iso kulho, haarukka, kauha, kuorimaveitsi, raastin

1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
2. Kaada jäinen quorn-rouhe yhteen uunivuokaan. Mausta quorn tomaattipyreellä, 2 tl paprikajauheella, currylla, valkosipulijauheella, 1 tl suolalla, mustapippurirouheella ja rypsiöljyllä. Sekoita mausteet ja öljy kunnolla sekaisin rouheeseen. Paista rouhetta 200-asteisessa uunissa 15 min, sekoita kertaalleen noin puolessa välissä.
3. Riko munat isoon kulhoon. Mausta munat 2 rkl paprikajauheella ja 2 tl suolalla. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausteet sekaisin kunnolla haarukalla. Lisää maito ja sekoita vielä tasaiseksi.
4. Ota kuuma quorn uunista. Sekoita siihen ensin raa'at makaronit ja sitten juustoraaste tasaisesti sekaisin. Jaa seos suunnilleen tasan kahteen eri uunivuokaan.
5. Kaada muna-maidosta suunnilleen puolet toiseen uunivuokaan ja puolet toiseen vuokaan.
6. Kypsennä makaronilaatikoita noin 15 min 200-asteisessa uunissa. Sekoita tämän jälkeen kertaalleen kunnolla, niin että makaronit eivät pääse painumaan vuuan pohjalle. Laita makaronilaatikot takaisin uuniin ja kypsennä vielä 15-30 min (eli yhteensä paistoaika on 30-45 min).
7. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella karkeaksi raasteeksi.
8. Anna laatikoiden vetäytyä noin 15 min uunista tulemisen jälkeen ennen tarjoilua. Tarjoa ketsupin ja porkkanaraasteen kanssa. 

MIKÄ QUORN? Quorn on sieniproteiinista valmistettu lihankorvike. Se on luontaisesti soijaton ja gluteeniton ja sopii siten moniin ruokavalioihin. Quornissa on kananmunaa, joten se ei ole vegaanista. Quorn käy kuitenkin lakto-ovo-vegetaristiseen ruokavalioon. Quornia myydään pakastealtaassa ja se suositellaan kypsentämään jäisestä tulikuumaksi. Quorn-rouhetta voi käyttää jauhelihan tapaan monissa ruuissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti