6 kpl valkosipulinkynsi
4 kpl sipuli
1 dl oliiviöljy tai rypsiöljy
1 rkl kurkuma
1 rkl korianterijauhe
2 rkl juustokumina
2 tl cayannepippuri
2 tl savupaprikajauhe
1,4 l vesi
2 rkl suola
1 kg tomaattimurska
800 g kuorittu kokonainen tölkkitomaatti
1,6 kg punainen linssi suolaliemessä (1 kg ilman lientä)
500 ml kookoskerma
600 g turkkilainen jugurtti
1. Kuori ja hienonnan sipulit ja valkosipulit.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä kaikki mausteet suolaa lukuun ottamatta. Kuullota keskilämmöllä reilu 5 min, jotta sipulit pehmenevät ja mausteista irtoaa aromeita. Sekoita usein.
3. Lisää kattilaan vesi, suola, tomaattimurska ja kuoritut tomaatit liemineen. Kiehauta ja keitä noin 15 min.
4. Valuta linssit siivilässä suolaliemestä ja huuhtele tärkkelys pois juoksevalla kylmällä vedellä. Lisää valitetut linssit kattilaan ja keitä noin 10 min.
5. Lisää kattilaan vielä kookoskerma. Kiehauta ja keitä 5 min.
6. Tarjoa kuuma keitto siten, että ruokailijat voivat laittaa omalle lautaselleen keiton päälle lusikallisen turkkilaista jugurttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti