keskiviikko 24. elokuuta 2022

Pinaattipannari, pellillinen

 Annoksesta tulee yksi pellillinen pannaria eli noin 12 palaa. Jos ruokailijoina on pieniä sudareita, voi annoksesta riittää jopa 10-12 hlö, mutta jos ruokailijat ovat nälkäisiä tarpojia riittää pellillinen noin 6-8 syöjälle. Väli- tai iltapalaksi riittää yksi pala/ruokailija.

1 l kevytmaito
4 kpl kananmuna
1 rkl suola
1 rkl sokeri
1 tl mustapippurijauhe
0,5 dl rypsiöljy
5 dl vehnäjauho (tai 3 dl vehnäjauhoja ja 2 dl hiivaleipäjauhoja, jos haluaa tuhdimpaa)
300 g pakastepinaatti sulatettuna
(100 g juustoraaste, jos haluaa tehdä tuhdimpaa)
leivinpaperi

Tarjoiluun:
50 g/ruokailija raejuusto
300 g puolukkahillo

Tarvikkeet: syvä uunipelti, vispilä, iso taikinakulho, desimitta

1. Kaada noin 0,5 l maitoa isoon astiaan.
2. Lisää maidon joukkoon kananmunat, suola, sokeri, mustapippuri ja öljy. Sekoita taikina vispilällä tasaiseksi. Vinkki: Kananmunat kannattaa rikkoa yksitellen mukiin tai pieneen kulhoon. Näin mahdolliset kuoren palaset on helpompi  huomata ja poistaa.
3. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, sekoita taikina välissä vispilällä tasaiseksi. Näin taikinaan ei tule jauhoklimppejä.
4. Lisää taikinaan loppu maito koko ajan vispilällä sekoittaen. Myös näin vältetään klippejä ja taikinasta tulee kuohkea.
5.  Lisää lopuksi taikinaan sulanut pakastepinaattihakkelus (ja juustoraaste) ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Paista pannaria 225-asteisessa uunissa noin 30 min. Tämän jälkeen nosta pelti uunin ylimmälle tasolle ja paista vielä 5 min, niin että pannarin pintaan tulee vähän väriä.
7. Anna pannarin jäähtyä ja vetäytyä huoneenlämmössä noin 15 min ennen tarjoilua.
8. Tarjoa pannari raejuuston ja puolukkahillon kanssa. Raejuustossa on proteiinia, mikä tekee ruuasta tuhdimman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti