lauantai 6. elokuuta 2022

Pannari, 2 pellillistä eli noin 24-32 hlö

Pellillisestä tulee 12 hlö isommat välipalaan sopivat palat tai 16 hlö pienemmät palat esim. jälkiruuaksi

2 l kevytmaitoa
10 kpl kananmunia
1 dl sokeria
2 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
10 dl vehnäjauhoja
leivinpaperi
500 g hilloa
1-2 plo valmiskermavaahtoa (esim. Cessibon)

Tarvikkeet: 2 syvää uunipeltiä, vispilä, iso taikinakulho, desimitta

1. Kaada 1 l maitoa isoon astiaan.

2. Lisää maidon joukkoon kananmunat, sokeri, suola ja öljy. Sekoita taikina vispilällä tasaiseksi. Vinkki: Kananmunat kannattaa rikkoa yksitellen mukiin tai pieneen kulhoon. Näin mahdolliset kuoren palaset on helpompi  huomata ja poistaa.

3. Lisää taikinaan vehnäjauhoja desi kerrallaan, sekoita taikina välissä vispilällä tasaiseksi. Näin taikinaan ei tule jauhoklimppejä.

4. Lisää lopuksi taikinaan toinen litra maitoa koko ajan vispilällä sekoittaen. Myös näin vältetään klippejä ja taikinasta tulee kuohkea.

5. Vuoraa kaksi korkeareunaista uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina pelleille ja paista pannareita 200-asteisessa uunissa noin 45-60 min. Vaihda peltien paikkaa noin 15 min välein niin, että ne kypsyvät tasaisesti.

6. Anna pannarien jäähtyä ja vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 15 min ennen tarjoilua.

7. Tarjoa pannari hillon ja kermavaahdon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti