lauantai 14. elokuuta 2021

Papu-tortillat, 20 hlö

 50 kpl tortillalätty (2,5 kpl/hlö), normaali koko

1,2 kg jäävuorisalaatti

800 g säilykemaissi (ilman nestettä)

800 g ranskankerma (=creme fraiche)

50 g jalapeno-siivu/pepperoni-siivu

700 g juustoraaste

4 kpl kurkku

800 g nachoja

 

Papumuhennos:

1 kokonainen valkosipuli

700 g sipuli

800 g mustapapu (ilman säilykelientä)

800 g ruskea papu (ilman säilykelientä)

2 kg valkoinen papu tomaattikastikkeessa (kokonaispaino)

500 g tomaattimurska

100 g ketsuppi

öljy

juustokumina

paprikajauhe

chilijauhe

mustapippuri

suola

 

1. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä, kunnes pehmenevät.

2. Lisää kattilaan liemestään valutetut mustapavut ja ruskeat pavut (ei lientä). Lisää valkoiset pavut kastikkeineen, tomaattimurska, ketsuppi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 h välillä sekoittaen.

3. Papumuhennos vain paranee hautuessaan, joten muhennoksen voi tehdä reilusti ennen syömistä valmiiksi ja pitää kannen alla lämpimänä.

4. Kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Pienet kuutiot ovat riittoisampia ja helpompia syödä tortillan sisällä. Laita kulhoon.

5. Huuhtele ja pilko jäävuorisalaatti pieneksi, laita kulhoon.

6. Valuta maisseista neste ja laita ne kulhoon.

7. Laita ranskankerma kulhoon.

8. Laita juustoraaste kulhoon.

9. Laita pepperoni-/jalapenosiivut kulhoon tai tarjoile ne omasta purkistaan.

10. Lämmitä tortillalättyjä noin 5 min 175-asteisessa uunissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti