Pohja:
200g Digestive-keksejä
2 rkl tummaa
kaakaojauhetta
70 g voita
Täyte:
200 g taloussuklaata
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g turkkilaista
jogurttia
0,5 dl sokeria
Koristelu:
3 rkl tummaa
kaakaojauhetta
100 g tuoreita
kotimaisia vadelmia
100 g tuoreita
kotimaisia pensasmustikoita
HUOM! Tarvitset mm. irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) ja sähkövatkaimen.
1.
Nosta tuorejuustot ja jugurtti
pöydälle, jotta ne eivät ole ihan jääkaappikylmiä.
2.
Murskaa keksit esim. laittamalla
ne pakastepussiin ja hakkaamalla varovasti kaulimella.
3.
Sekoita keksimurun joukkoon
kaakaojauhe.
4.
Sulata voi ja sekoita
se keksimuruihin.
5.
Vuoraa irtopohjavuoan
pohja leivinpaperilla. Painele keksimuru vuoan pohjalle.
6.
Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
7.
Paloittele suklaa. Sulata
suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaata lähes koko ajan, jotta se
ei pala ja sulaa tasaisesti. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi.
8.
Vaahdota kerma
paksuksi vaahdoksi. Varo ettei kerma kuitenkaan vatkaannu yli, jolloin siitä
tulee klimppistä ja vähitellen voita.
9.
Laita tuorejuustot
toiseen leivontakulhoon ja notkista niitä vähän vatkaamalla 10-20 sekuntia
sähkövatkaimella (matalalla teholla).
10.
Kaada sulatettu suklaa
tuorejuuston joukkoon, vatkaa massa tasaiseksi sähkövatkaimella (matalalla
teholla).
11.
Lisää tuorejuusto-suklaa-seokseen
turkkilainen jugurtti ja sokeri. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella
(matalalla teholla).
12.
Kuumenna pienessä kattilassa
0,5 dl vettä kiehuvaksi. Ota liivatelehden kylmästä vedestä, purista niistä
nyrkissä ylimääräinen vesi pois ja laita pehmenneet liivatteet kiehuvankuuman
veden joukkoon. Liivatteet liukenevat heti veteen, sekoita vielä lusikalla
niin, että liuos on varmasti tasaista ja kaikki liivate on sulanut veteen.
13.
Kaada liivateliuos
ohuena nauhana täytemassaan samalla, kun vatkaat massaa sähkövatkaimella (matalalla
teholla). Jos liivateliuoksen kaataa massaan kerralla tai massaa ei sekoita
samalla huolellisesti, voi täytteeseen muodostua liivateklimppejä.
14.
Kaada kermavaahto muun
täytemassan päälle. Sekoita kermavaahto täytemassan joukkoon varovasti
nuolijalla tai kauhalla nostellen. Tässä kohtaa ei kannata käyttää
sekoittamiseen sähkövatkainta, jotta kermavaahto ei vatkaannu enää lisää.
15.
Kaada täytemassa
irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5
tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy jääkaapissa ainakin 3-4 päivää, joten
sen voi tehdä valmiiksi jo useamman päivän etukäteen.
16.
Juuri ennen tarjoilua tomuta
tummaa kaakaojauhetta kaunis tasainen kerros kakun päälle. Laita kaakaojauhetta
tiheään metallisiivilään ja tomuta kakun päälle. Koristele tuoreilla
kotimaisilla vadelmilla ja pensasmustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti