lauantai 14. elokuuta 2021

Suklaajuustokakku, 12-15 hlö (kakun halkaisija 24 cm)

Pohja:

200g Digestive-keksejä

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

70 g voita

 

Täyte:

200 g taloussuklaata

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

400 g vaniljatuorejuustoa

200 g turkkilaista jogurttia

0,5 dl sokeria

 

Koristelu:

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

100 g tuoreita kotimaisia vadelmia

100 g tuoreita kotimaisia pensasmustikoita

 

HUOM! Tarvitset mm. irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) ja sähkövatkaimen.

1.      Nosta tuorejuustot ja jugurtti pöydälle, jotta ne eivät ole ihan jääkaappikylmiä.
2.      Murskaa keksit esim. laittamalla ne pakastepussiin ja hakkaamalla varovasti kaulimella.
3.      Sekoita keksimurun joukkoon kaakaojauhe.
4.      Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
5.      Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuru vuoan pohjalle.
6.      Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
7.      Paloittele suklaa. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaata lähes koko ajan, jotta se ei pala ja sulaa tasaisesti. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi.
8.      Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Varo ettei kerma kuitenkaan vatkaannu yli, jolloin siitä tulee klimppistä ja vähitellen voita.
9.      Laita tuorejuustot toiseen leivontakulhoon ja notkista niitä vähän vatkaamalla 10-20 sekuntia sähkövatkaimella (matalalla teholla).
10.   Kaada sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon, vatkaa massa tasaiseksi sähkövatkaimella (matalalla teholla).
11.   Lisää tuorejuusto-suklaa-seokseen turkkilainen jugurtti ja sokeri. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella (matalalla teholla).
12.   Kuumenna pienessä kattilassa 0,5 dl vettä kiehuvaksi. Ota liivatelehden kylmästä vedestä, purista niistä nyrkissä ylimääräinen vesi pois ja laita pehmenneet liivatteet kiehuvankuuman veden joukkoon. Liivatteet liukenevat heti veteen, sekoita vielä lusikalla niin, että liuos on varmasti tasaista ja kaikki liivate on sulanut veteen.
13.   Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytemassaan samalla, kun vatkaat massaa sähkövatkaimella (matalalla teholla). Jos liivateliuoksen kaataa massaan kerralla tai massaa ei sekoita samalla huolellisesti, voi täytteeseen muodostua liivateklimppejä.
14.   Kaada kermavaahto muun täytemassan päälle. Sekoita kermavaahto täytemassan joukkoon varovasti nuolijalla tai kauhalla nostellen. Tässä kohtaa ei kannata käyttää sekoittamiseen sähkövatkainta, jotta kermavaahto ei vatkaannu enää lisää.
15.   Kaada täytemassa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy jääkaapissa ainakin 3-4 päivää, joten sen voi tehdä valmiiksi jo useamman päivän etukäteen.
16.   Juuri ennen tarjoilua tomuta tummaa kaakaojauhetta kaunis tasainen kerros kakun päälle. Laita kaakaojauhetta tiheään metallisiivilään ja tomuta kakun päälle. Koristele tuoreilla kotimaisilla vadelmilla ja pensasmustikoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti