maanantai 13. tammikuuta 2025

Tacoriisi, 25 hlö (kasvis/vegaaninen, gluteeniton)

15 dl/1,3 kg pitkäjyväistä riisiä
1 kg pakastemaissia
200 g hernissuikaleita
1 kpl valkosipulia (kokonaista)
10 kpl paprikaa
5 x 380 g mustapapuja suolaliemessä (josta 230 g papuja)
8 dl vettä
3 dl rypsiöljyä
200 g tomaattipyrettä
2,5 rkl juustokuminaa
3 rkl paprikajauhetta
3 rkl oreganoa
2 rkl suolaa
1 rkl chilihiutaleita
750 g nachoja
1 kg creme fraichea tai kaurafraichea

1. Laita isoon mahdollisimman laakeaan kattilaan (vetoisuus vähintään 6 l) hernikset, 8 dl vettä ja 3 dl rypsiöljyä. Mausta hernikset juustokuminalla, paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja chilihiutaleilla. Paista herniksiä niin, että ensin vesi imeytyy niihin. Tämän jälkeen jatka paistamista niin, että saat herniksiin pientä rapeutta ja suutuntumaa.
2. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää puolessa välissä keittoaikaa riisien joukkoon jäiset maissit. Valuta riisit ja maissit siivilässä.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne hernisten joukkoon.
4. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja pilko paprikat pieneksi. Lisää paprikat herniskattilaan.
5. Kaada mustapavut siivilään ja valuta suolaliemi niistä pois. Huuhtele pavut juoksevalla vedellä.
6. Lisää herniskattilaan tomaattipyree, 0,5 l vettä ja suolaliemestä valutetut mustapavut. Paista seosta keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 15 min niin, että paprikat hieman pehmenevät, mutta pysyvät vielä napakoina
7. Lisää riisit ja maissit herniskattilaan ja sekoita hyvin.
8. Tarjoile tacoriisi creme fraichen ja nachojen kanssa

VINKKI! Tacoriisi on itsessään vegaaninen ja gluteeniton ruoka. Vain creme fraice on eläinperäinen, joten jos tarvitset kokonaan vegaanisen ruuan niin valitse creme fraichen tilalle vegaaninen vaihtoehto, esim. kaurafraiche.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti