maanantai 13. tammikuuta 2025

Mustikkarahka, 25-35 hlö

2 kg maitorahka
7 dl kuohukerma
1,5 kg kotimainen pakastemustikka
n. 200 g sokeri
2 rkl vaniljasokeria

1. Ota mustikat sulamaan jo aamulla. Jos marjat eivät ole ehtineet sulaa, kaada ne puhtaaseen ämpäriin tai suureen kulhoon. Valuta lavuaariin kuumaa vettä ja laita mustikkaämpäri kuumaan veteen niin sulaminen nopeutuu. Älä valuta sulien mustikoiden mehua pois vaan käytä myös se rahkaan.
2. Sekoita mustikoiden (ja niiden mehun) sekaan rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin, esim. 1-2 h ennen ruokailua. Säilytä kuitenkin rahka-mustikkaseos jääkaapissa ruokailuun asti.
3. Vaahdota kuohukerma "tukevaksi" vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kermavaahdon voi säilyttää erillisessä astiassa jääkaapissa noin 1 h (vaahto alkaa vettymään, jos se on pitkään valmiina).
4. Sekoita kermavaahto rahka-marjaseokseen vähän ennen ruoka-aikaa, ettei rahka ehdi vettyä ennen syömistä (rahka ei mene pilalle säilytyksestä, mutta rakenne ei ole aivan yhtä täyteläinen ja paksu, jos se on pitkään jääkaapissa, hyvä maku säilyy silti).

VINKKI! Jos tarjoat rahkaa jälkiruokana, tulee reseptistä sopiva määrä noin 35 hengelle. Jos rahka on tarjolla välipalana tai iltapalana eli enemmän pääosana ateriaa, on annosmäärä sopiva noin 25 hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti