maanantai 1. tammikuuta 2024

Soijabolognese trangialla (vegaaninen), 4 hlö

400 g makaronia
2 dl tummaa soijarouhetta
n. 2 rkl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
4 dl kaurakermaa (tai tavallista ruokakermaa, jos et halua tehdä maidotonta/vegaanista)
n. 1 rkl jauhelihamaustetta
n. 1 l + 2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyrettä
ketsuppia tarjoiluun

1. Kaada makaronit trangian isoon kattilaan ja täytä kattila vedellä (noin 1 l ). Lisää 1 tl suolaa. Laita makaronikattila kiehumaan.
2. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta niistä vesi pois, laita päällä trangian kansi ja laita makaronikattila sivuun odottamaan.
3. Kaada juokseva margariini/rypsiöljy trangian pienempään kattilaan. Lisää kattilaan kuiva soijarouhe ja jauhelihamauste ja paista sitä muutama minuutti rasvassa. Paahtamisen jälkeen lisää soijarouheen joukkoon tilkka vettä, (n. 0,5 dl) joka imeytetään soijarouheeseen kokonaan.
4. Lisää soijarouheen joukkoon vielä 2 dl vettä, kaurakermaa ja tomaattipyrettä. Kiehauta kastike ja tarkasta maku.

Tarjoa bolognesekastike ja makaronit ketsupin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti