maanantai 3. heinäkuuta 2023

(Kasvis)nakkikeitto, 40 hlö

 6 l vettä
12 kpl kasvisliemikuutio
5 kpl laakerinlehti
15 kpl kokonainen mustapippuri
10 kg Peruna-keittojuurekset pakasteesta (esim. Pirkka, sisältää perunaa, porkkanaa, lanttua ja purjoa)
4,5 kg kasvisnakkeja tai lihanakkeja

Ota keittojuurekset sulamaan jo useampi tunti ennen ruuanlaiton aloitusta. Juurekset saavat sulaa mielellään kokonaan/lähes kokonaan etukäteen.

1. Kiehauta suuressa kattilassa 6 l vettä.
2. Murenna kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen. Mausta liemi vielä laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla.
3. Kun vesi kiehuu oikein reippaasti, lisää sulaneen peruna-keittojuurekset veteen. Laita kansi päälle, jotta keitti lähtisi kiehumaan heti mahdollisimman nopeasti uudelleen.
4. Leikkaa nakit paloiksi.
5. Lisää nakit kattilaan ja kiehauta keitto vielä kertaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti