maanantai 3. heinäkuuta 2023

Broilerpyörykät/falafelit, currykastike ja riisi, 40 hlö

Pyörykät + currykastike:
5,3 kg broilerpyöryköitä tai falafelpyöryköitä
630 g currykastikejauhetta (Blå Band 3x30 g pakkauksia 7 kpl)
3,7 l vettä
500 g voita

1. Laita ohjeen mukainen määrä kylmää vettä kattilaan. Vispaa kylmään veteen currykastikejauhe huolellisesti niin, ettei jää paakkuja.
2. Kuumenna kastike kiehuvaksi välillä suurella vispilällä sekoittaen, varo ettei kastike pala pohjaan! Lisää valmiiseen kastikkeeseen voi pieninä paloina. Sekoita kastiketta niin, että voi sulaa kokonaan kastikkeeseen.
3. Lisää broilerpyörykät/falafelit kastikkeeseen ja kuumenna kastike vielä kuplivaksi niin, että pyörykät kuumenevat kunnolla sisältä.

HUOM! Tämä resepti on tehty Blå Band currykastikejauheelle. Esim. Knorrin currykastike tehdään aivan eri tavalla, joten lue kastikepakkauksen ohje aina huolellisesti.


Riisi
2,8 kg pitkäjyväistä riisiä
4 rkl suolaa
5,6 l vettä

1. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Muista aloittaa keittäminen jo noin 2 h ennen ruokailua, koska isojen määrien kiehahtaminen kestää kauan. Suuri määrä kypsää riisiä pysyy kyllä pitkään kuumana kannen alla, joten ei tarvitse olla huolissaan onko riisi liian aikaisin valmista.
2. Lisää riisi kiehuvaan veteen.
3. Keitä riisiä noin 30 min, kunnes kaikki neste on haihtunut ja riisi on kypsää. Sekoita riisiä välillä pohjaa myöden, jotta se ei pala kiinni. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jos vesi tuntuu haihtuvan ennen kuin riisi on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti