torstai 16. toukokuuta 2019

Pitaleipä, 40 hlö


15 dl vettä
125 g tuorehiivaa
2 rkl suolaa
1,5 dl oliiviöljyä
30-35 dl vehnäjauhoja

Muista lisäksi:
leivinpaperi
kaulin


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi noin 1 h.
2. Jaa kohonnut taikina 4 osaan. Ota yksi osa käsittelyyn ja laita muut kolme osaa odottamaan.
3. Jaa äsken otettu taikinan osa kymmeneen palaan ja pyörittele palat pieniksi pulliksi.
4. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
5. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi litteiksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille kuusi leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
6. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti