torstai 16. toukokuuta 2019

Caramel popcorn, 40 hlö

Popcornit
3 dl                     popcornin jyviä
6 rkl                    rypsiöljyä

1. Tee popcornit 2-3 erässä (1-1,5 dl jyviä kerrallaan).
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa. 
3. Lisää maissin jyvät kuumaan öljyyn kattilaan. Sulje kattilan kansi. 
4. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutama kerta. 
5. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet. Kaada isoon kulhoon ja anna jäähtyä.

Karamelli
6 dl                     sokeria
150 g                 Valio voita
1,5 dl                 siirappia


1. Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä. 
2. Lisää voi ja siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Kaada kuuma karamellikastike popcornien joukkoon. Sekoita nopeasti, jotta kuuma karamellikastike sekoittuu tasaisesti popcornien pintaan. 
4. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa. 
5. Irrottele popcorneja käsin murtamalla ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti