lauantai 20. lokakuuta 2018

Soijasuikale-kasvispasta, 4 hlö

140 g soijasuikale
1 kpl kasvisliemikuutio
250 g miniluumutomaatti
200 g pakastelehtipinaatti (esim. Pirkka)
1 kpl sipuli
curry
paprikajauhe
suola
3 rkl öljy
2 dl ruokakerma
400 g pasta
6 dl vettä

1.      1. Laita kattilaan soijasuikaleet ja 5 dl vettä. Keitä noin 5 min, kunnes soijasuikaleet ovat pehmeitä. Valuta suikaleista vesi pois (ota vesi talteen pastaa varten) ja painele vielä suikaleihin imeytynyt vesi pois haarukalla. Mitä vähemmän suikaleihin jää vettä, sitä paremmin niihin tarttuu makua muissa vaiheissa.
2.      2. Laita kattilaan soijasuikaleiden keitinvesi ja kasvisliemikuutio. Keihauta vesi ja lisää pasta. Keitä pasta kypsäksi, mutta napakaksi. Juuri ennen kuin pasta on kypsää, lisää joukkoon jäiset pinaatinlehdet. Kiehauta vesi kertaalleen ja valuta sitten keitinvesi pois.
3.      3. Pastaa odotellessa hienonna sipulit pieneksi ja halkaiset miniluumutomaatit puolikkaiksi.
4.      4. Kuumenna trangian kattilassa öljyä, jossa on mukana curry ja paprikajauhe. Mausteista irtoaa paremmin makua, kun niitä kuumentaa ensin yksin öljyssä muutaman minuutin. Lisää sitten pannulle pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon soijasuikaleet. Paista suikaleet koko ajan sekoitellen kullanruskeiksi. Lisää vielä tomaatinpuolikkaat ja ruokakerma ja pyörittele kasviskastiketta muutama minuutti kattilassa jotta kerma kuumenee.
5.      5. Sekoita kuuma kermakasviskastike pinaattipastan sekaan, tarkista vielä suola ja muut mausteet.

Vinkki: Saat pastasta vegaanisen, kun jätät ruokakerman pois tai korvaat sen kasviperäisellä ruokakermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti