sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Munakoiso-linssipata, 30 hlö

2 kg munakoiso
500 g sipuli
1 kokonainen valkosipuli
rypsiöljy
4 mieto chili
 140 g tomaattipyree
1,2 kg / 3 tlk kuorittu tomaatti
1,2 kg / 3 tlk kookosmaito
1 kg (ilman lientä) punainen linssi suolaliemessä
3 rkl suola
1 rkl chilijauhe
2 rkl juustokumina

3 ruukku tuore korianteri

1. Pilko munakoisot noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
2. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi.
3. Kuori valkosipuli ja hienonna kaikki kynnet pieneksi.
4. Paista munakoisot pannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Munakoisot imevät itseensä paljon öljyä, joten sitä saa olla pannulla reilusti. Mausta munakoisot suolalla ja laita ne kattilaan.
5. Paista sipulit ja valkosipulit pehmeiksi öljyssä pannulla, lisää kattilaan.
6. Valuta linsseistä neste siivilän avulla ja lisää linssit kattilaan.
7. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet pikkulusikan avulla. Hienonna chilit pieneksi ja lisää kattilaan.
8. Lisää kattilaan vielä kuoritut tomaatit liemineen, kookosmaito ja tomaattipyree.
9. Mausta pata juustokuminalla ja chilijauheella, tarkasta suola.
10. Kiehauta pata ja anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä vähintään 30min, mieluummin noin 60 min. Sekoita välillä.
11. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita tuore korianteri padan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa pata riisin kanssa.

30 hlö riisiannos: 2 kg pitkäjyväinen riisi, 3 rkl suola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti