lauantai 20. lokakuuta 2018

Bataatti-linssi-kookossosekeitto, 30 hlö

2,5 kg bataatti
2 kg peruna
1,5 kg purjo
6 kpl tuore chili
5 cm inkivääri
700 g punainen kuivattu linssi
1,2 g kookosmaito
paprikajauhe
juustokumina
suola
mustapippuri

1. Kuori bataatit ja perunat. Pilko ne noin kahden tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
2. Kuori purjoista 2 päällimmäistä lehteä pois. Pilko purjojen valkoiset ja vaalean vihreät osat kattilaan.
3. Laita kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Lisää reilusti suolaa keitinveteen. Keitä kasvikset pehmeiksi.
4. Käsittele kuivatut linssit pakkauksen ohjeen mukaan (keittäminen). Lisää kypsät linssit kasvisten joukkoon kattilaan.
5. Valuta kypsien kasvisten joukosta lähes kaikki keitinvesi pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
6. Nosta keitto vielä liedelle, lisää kookosmaito.
7. Kuori ja raasta inkivääri, lisää keittoon.
8. Halkaise tuoreet chilit. Poista siemenet ja valkoiset sidosaineet. Hienonna chili pieneksi hakkelukseksi. Lisää chili keittoon.
9. Mausta keitto vielä kuivamausteilla.
10. Tarjoile kuuma sosekeitto leivän kanssa.

VINKKI: Keiton pinnalle voi ripotella paahdettuja siemeniä (200 g/30 hlö) tai raejuustoa.

HUOM! Muista ottaa sauvasekoitin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti