sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Possukastike, 30 hlö

4,5 kg porsaan ulkofilettä kokonaisena tai valmista possusuikaletta
1 kg sipuli
rypsiöljy
suola
2 tl kokonainen mustapippuri
1 rkl kokonainen maustepippuri
4 kpl laakerinlehti
3 l vesi

1. Kuori sipulit ja pilko ne pieniksi lohkoiksi.
2. Leikkaa possu noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
3. Paista possut öljyssä paistinpannulla pienissä erissä. Mausta suolalla. Kaada kattilaan.
4. Kaada possuerien välissä pannulle noin 0,5 l vettä kerrallaan ja anna kiehahtaa. Kaada pannunhuuhteluvesi possujen päälle kattilaan (yhteensä 3 l). Näin saat liemeen jo valmiiksi makua paistinpannulta ja samalla pannu putsaantuu välillä siihen tarttuneesta karstasta.
5. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla pienissä erissä. Kaada possujen ja liemen joukkoon kattilaan.
6. Laita kattilaan mausteet ja anna kastikkeen kiehua 60 min ennen tarjoilua.

Tarjoa esim. perunamuusin ja persiljavoi-porkkanoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti