lauantai 25. lokakuuta 2025

Vegepyörykät, ruskeakastike, puolukkahillo ja pasta, 30 hlö

12 x 210 g MUU pyörykkä (lihapullan tapainen hernepohjainen pyörykkä, joka on vegaaninen ja gluteeniton, määrässä varattu 5kpl/hlö)
10 x 20 g Pirkka ruskeakastikeaines (vegaaninen ja gluteeniton ruskeakastikejauhe, johon lisätään vain vesi)
2,5 l vettä (2,5 dl vettä/1 kastikejauhepussi)
2,5 kg pasta, esim. farfalle
suolaa
rypsiöljyä
700 g puolukkahillo 

1.  1. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se lävikön avulla keitinvedestä ja huuhtele lämpimällä juoksevalla vedellä. Laita pastat takaisin kattilaan ja lisää joukkoon loraus rypsiöljyä, jotta pastat pysyvät irtonaisina.
2. Mittaa kattilaan 2,5 litraa kylmää vettä. Vispaa ruskeakastikeaines vispilällä kylmään veteen niin, ettei kastikkeeseen jää klimppejä. Kiehauta kastike.
3. Helpointa on kuumentaa pyörykät uunissa ja lisätä ne kuumaan kastikkeeseen. Jos käytössä ei ole uunia, voit lisätä pyörykät kuumaan kastikkeeseen ja kuumentaa pyörykät kastikkeen joukossa. Muista sekoittaa kastiketta riittävän usein pohjaa myöten, jotta se ei pala pohjaan.
4. Tarjoa pyörykkäkastike pastan ja puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti