lauantai 25. lokakuuta 2025

Helppo kasvislasagne linsseillä, pinaatilla ja pestolla, 12 hlö

200 g sipulia
500 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
250 g tuoretta babypinaattia TAI 250 g pakastelehtipinaattia
0,5 dl rypsiöljyä
2 x 380 g/230 g punaisia linssejä suolaliemessä
4 x 500 g paseerattua tomaattia
4 kpl kasvisliemikuutiota
(2 rkl balsamiviinietikkaa)
2 rkl sokeria
600 g creme fraichea eli ranskankermaa, rasvaa 18 %
400 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
500 g/n. 24 kpl lasagnelevyjä
300 g vihreää pestoa
(foliota)

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi veitsellä.
2. Halkaise puolet miniluumutomaateista.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, puolitettuja tomaatteja ja pinaattia muutama minuutti.
4. Valuta linssit suolaliemestä ja huutele ne juoksevalla kylmällä vedellä. Kaada linssit kattilaan.
5. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, murennetut kasvisliemikuutiot ja sokeri (ja balsamiviinietikka). Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedosti poristen n. 10 min.
6. Lusikoi ranskankermat kulhoon. Sekoita joukkoon juustoraaste.
7. Kokoa lasagne: Lusikoi linssikastiketta uunivuuan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Lusikoi uusi kerros linssikastiketta. Sen päälle ohut kerros ranskankermakastiketta. Lusikoi ranskankerman pinnalle nokareita pestoa sinne tänne. Tee samanlaisia kerroksia yhteensä neljä kappaletta. Päällimmäiseksi tulee kerros ranskankermakastiketta ja loput kokonaiseksi jätetyt miniluumutomaatit.
8. Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa 1 h. Jos lasagne alkaa tummua liikaa pinnalta, peitä lasagnevuoka foliolla. Anna lasagnen vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti