140 g soijasuikale
1 kpl kasvisliemikuutio
250 g miniluumutomaatti
200 g pakastelehtipinaatti (esim. Pirkka)
1 kpl sipuli
curry
paprikajauhe
suola
3 rkl öljy
2 dl ruokakerma
400 g pasta
6 dl vettä
1. 1. Laita kattilaan soijasuikaleet ja 5 dl vettä.
Keitä noin 5 min, kunnes soijasuikaleet ovat pehmeitä. Valuta suikaleista vesi
pois (ota vesi talteen pastaa varten) ja painele vielä suikaleihin imeytynyt
vesi pois haarukalla. Mitä vähemmän suikaleihin jää vettä, sitä paremmin niihin
tarttuu makua muissa vaiheissa.
2. 2. Laita
kattilaan soijasuikaleiden keitinvesi ja kasvisliemikuutio. Keihauta vesi ja
lisää pasta. Keitä pasta kypsäksi, mutta napakaksi. Juuri ennen kuin pasta on
kypsää, lisää joukkoon jäiset pinaatinlehdet. Kiehauta vesi kertaalleen ja valuta
sitten keitinvesi pois.
3. 3. Pastaa
odotellessa hienonna sipulit pieneksi ja halkaiset miniluumutomaatit
puolikkaiksi.
4. 4. Kuumenna
trangian kattilassa öljyä, jossa on mukana curry ja paprikajauhe. Mausteista
irtoaa paremmin makua, kun niitä kuumentaa ensin yksin öljyssä muutaman
minuutin. Lisää sitten pannulle pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Kun sipulit
ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon soijasuikaleet. Paista suikaleet koko
ajan sekoitellen kullanruskeiksi. Lisää vielä tomaatinpuolikkaat ja ruokakerma
ja pyörittele kasviskastiketta muutama minuutti kattilassa jotta kerma kuumenee.
5. 5. Sekoita kuuma kermakasviskastike pinaattipastan
sekaan, tarkista vielä suola ja muut mausteet.
Vinkki: Saat pastasta vegaanisen, kun jätät ruokakerman pois tai korvaat sen kasviperäisellä ruokakermalla.
Vinkki: Saat pastasta vegaanisen, kun jätät ruokakerman pois tai korvaat sen kasviperäisellä ruokakermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti