2 kg munakoiso
500 g sipuli
1 kokonainen valkosipuli
rypsiöljy
4 mieto chili
140 g tomaattipyree
1,2 kg / 3 tlk kuorittu tomaatti
1,2 kg / 3 tlk kookosmaito
1 kg (ilman lientä) punainen linssi suolaliemessä
3 rkl suola
1 rkl chilijauhe
2 rkl juustokumina
3 ruukku tuore korianteri
1. Pilko munakoisot noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
2. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi.
3. Kuori valkosipuli ja hienonna kaikki kynnet pieneksi.
4. Paista munakoisot pannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät
ja saavat hieman väriä. Munakoisot imevät itseensä paljon öljyä, joten sitä saa
olla pannulla reilusti. Mausta munakoisot suolalla ja laita ne kattilaan.
5. Paista sipulit ja valkosipulit pehmeiksi öljyssä pannulla,
lisää kattilaan.
6. Valuta linsseistä neste siivilän avulla ja lisää linssit
kattilaan.
7. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet pikkulusikan avulla.
Hienonna chilit pieneksi ja lisää kattilaan.
8. Lisää kattilaan vielä kuoritut tomaatit liemineen, kookosmaito
ja tomaattipyree.
9. Mausta pata juustokuminalla ja chilijauheella, tarkasta
suola.
10. Kiehauta pata ja anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä
vähintään 30min, mieluummin noin 60 min. Sekoita välillä.
11. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita tuore korianteri padan
joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa pata riisin kanssa.
30 hlö riisiannos: 2 kg pitkäjyväinen riisi, 3 rkl suola
30 hlö riisiannos: 2 kg pitkäjyväinen riisi, 3 rkl suola
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti