84 kpl tacokuori (3 kpl/hlö)
1 kg jäävuorisalaatti
1 kg säilykemaissi
800 g ranskankerma
Papumuhennos:
1 kokonainen valkosipuli
1 kg sipuli
1 kg mustapapu (ilman säilykelientä)
1 kg ruskea papu (ilman säilykelientä)
2,5 kg valkoinen papu tomaattikastikkeessa (kokonaispaino)
500 g tomaattimurska
200 g ketsuppi
öljy
juustokumina
paprikajauhe
chilijauhe
mustapippuri
suola
1. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä, kunnes pehmenevät.
2. Lisää kattilaan liemestään valutetut mustapavut ja ruskeat pavut (ei lientä). Lisää valkoiset pavut kastikkeineen, tomaattimurska, ketsuppi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 h välillä sekoittaen.
3. Papumuhennos vain paranee hautuessaan, joten muhennoksen voi tehdä reilusti ennen syömistä valmiiksi ja pitää kannen alla lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti