torstai 21. toukokuuta 2015

Ruokaisa feta-salaatti, 4 hlö

Tämä salaatti käy kevyestä lounaasta sellaisenaan.

200 g feta (mausteöljyssä)
200 g kikherne (ilman nestettä)
200 g pensaspapu (pakaste)
1 ruukku lehtisalaatti
30 g tuore rucola
30 g tuore pinaatin lehti
200 g kirsikkatomaatti
1/3 kpl kurkku
(salaatinkastike)

Laita pieneen kattilaan kiehumaan vettä ja keitä jäisiä pensaspapuja 3-5 min. Kaada keitetyt pensaspavut siivilään ja huuhtele ne kylmän veden alla, jolloin ne jäähtyvät salaattia varten. Kaada myös kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kikherneitä ei tarvitse keittää tai kypsentää.

Pese ja kuivaa kaikki vihannekset. Revi lehtisalaatti, rucola ja pinaatinlehdet salaattiastiaan. Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita ne salaatin joukkoon. Lisää salaattiin keitetyt ja jäähdytetyt pensaspavut sekä huuhdellut kikherneet. Sekoita lopuksi joukkoon feta. Mikäli feta on ollut mausteöljyssä, voit valuttaa mausteöljyä salaatin joukkoon kastikkeeksi. Tällöin et tarvitse erillistä salaatinkastiketta. Jos feta oli suolaliemessä, valuta suolaliemi viemäriin enne fetan lisäämistä salaattiin. Tällöin tarjoa salaatin kanssa erillinen kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti