torstai 21. toukokuuta 2015

Appelsiini-suklaaruudut, 40 kpl

700 g margariini
12 muna
10 dl sokeri
3 rkl vaniljasokeri
2 dl kaakaojauhe
2 appelsiini
9 dl vehnäjauho
(vaniljajäätelöä/kermavaahtoa)

1.     Sulata rasva mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä.
2.      Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
3.      Sihtaa metallisiivilän avulla muna-sokerivaahtoon vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
4.      Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. vaahto-taikinaan appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
5.      Lisää taikinaan vehnäjauhot siivilän läpi ja sulatettu, jäähtynyt rasva.
6.      Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan, jonka koko on noin 30 x 40 cm.
7.      Paista uunin alaosassa 150-asteessa n. 35 min.
8.      Kakku saa olla vielä hieman kostea, kun se otetaan uunista
9.   Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaappikylmäksi
10.      Säilytä kakkua kelmulla peitettynä jääkaapissa, se säilyy noin 2 viikkoa. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti