700 g margariini
12 muna
10 dl sokeri
3 rkl vaniljasokeri
2 dl kaakaojauhe
2 appelsiini
9 dl vehnäjauho
(vaniljajäätelöä/kermavaahtoa)
1. Sulata
rasva mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä.
2. Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
3. Sihtaa metallisiivilän avulla
muna-sokerivaahtoon vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
4. Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. vaahto-taikinaan
appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
5. Lisää taikinaan
vehnäjauhot siivilän läpi ja sulatettu, jäähtynyt rasva.
6. Kaada taikina
hyvin voideltuun vuokaan, jonka koko on noin 30 x 40 cm.
7. Paista
uunin alaosassa 150-asteessa n. 35 min.
8. Kakku
saa olla vielä hieman kostea, kun se otetaan uunista
9. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaappikylmäksi
9. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaappikylmäksi
10. Säilytä kakkua kelmulla peitettynä
jääkaapissa, se säilyy noin 2 viikkoa. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti