lauantai 30. tammikuuta 2016

Kermainen jauhelihakastike ja makaroni, 40 hlö

3,5 kg jauhelihaa
oliivi-/rypsiöljyä
500 g sipuli
2 kg tomaattimurskaa
300 g tomaattipyree
1,5 l ruokakermaa
1 l vettä
kuivattua oreganoa
kuivattua basilikaa
lihaliemikuutio
muita mausteita: grillimauste, paprikajauhe, chilijauhe

2,7 kg makaronia
suolaa

Pilko sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät, kaada kattilaan. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla, kaada kattilaan. Lisää joukkoon tomaattimurska, huuhtele murskatölkki vedellä ja kaada vesi kastikkeeseen. Lisää ruokakerma. Lisää tomaattipyree. Mausta maun mukaan. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.

VINKKI: Edullisen kasvisruuan saat vaihtamalla jauhelihan tummaan soijarouheeseen. Liota soijarouhetta ensin haaleassa vedessä, kunnes se on pehmeää. Siivilöi pehmennyt soijarouhe liotusvedestä- Soijarouhetta ei tarvitse paistaa vaan sen voi lisätä suoraa liotettuna kattilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti