sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kanapasta, 40 hlö

5 kg (hunajamarinoitu) kanasuikale
2 kg pasta (esim. gnocchi)
5 kpl sipuli
8 kpl paprika
1 kg maissi (pakaste)
2 l ruokakerma
1 rkl paprikajauhe
1 rkl curry
4 rkl soijakastike
4 rkl suola / 6 kpl kanaliemikuutio pastaveden maustamiseen
öljyä paistamiseen

Ruuan valmistelu kannattaa aloittaa viimeistään 2 h ennen ruoka-aikaa, koska ruuassa on aika paljon tekemistä. Ota maissit sulamaan jo aamulla huoneenlämpöön.

1. Aloita paistamalla kanasuikaleet tilkassa öljyä paistinpannulla. Älä laita paistinpannulle liikaa kanaa kerralla, jotta kana paistuu ja kypsyy kunnolla. Kaada kypsät kanat suureen (kylmään) kattilaan odottamaan (älä pidä kattilaa liedellä).
 2. Laita samalla toiseen suureen kattilaan kiehumaan 4-5 litraa vettä maissien ja paprikoiden kypsentämistä varten (veden kiehuminen kestää n. 30 min).
3. Samalla, kun paistat kanasuikaleita, voit pilkkoa paprikat ja sipulit sopivan kokoisiksi paloiksi.
4. Kun vesi kiehuu, kaada maissit ja paprikakuutiot kattilaan, odota että vesi kiehuu jälleen ja anna kiehua noin 5 min tai kunnes paprikat ovat sopivan pehmeitä. Valuta maisseista ja paprikoista ketinvesi pois siivilän avulla. Voit sekoittaa jo kypsät kanat, maissit ja paprikat.
5. Laita suureen puhtaaseen kattilaan vettä kiehumaan noin 10 litraa pastaa varten. Lopullinen pasta tehdään tähän kattilaan, joten valitse niin suuri kattila, että sinne mahtuu pastan lisäksi kanat ja muut ainekset. Jos mahdollista, keitä osa vedestä vedenkeittimellä, se nopeuttaa veden kiehumista (veden kiehuminen kestää 30-60 min). Kun vesi kiehuu, mausta se suolalla tai kanaliemikuutioilla.Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta vesi pois siivilän avulla (ei haittaa, jos pastoihin jää vähän vettä).
6. Paista sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi ja sekoita ne kanojen, maissin ja paprikan kanssa.
7. Kaada sipuli-maissi-paprika-kana-seos pastan joukkoon vielä kuumana olevaan pastakattilaan (näin valmis pasta ei jäähdy liikaa). Kaada pastan sekaan ruokakerma, mausta ja sekoita hyvin. Anna valmiin pastan vetäytyä kannen alla 10-30 min. Jos pasta tuntuu kuivuvan liikaa, voit kaataa joukkoon lisää ruokakermaa tai vähän vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti