sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Marjarahka, 30 hlö

2 kg maitorahka
1 l kuohukerma
2 kg kotimainen pakastemarja (esim. mansikka, mustikka)
n. 200 g sokeri

1. Ota marjat sulamaan jo aamulla. Jos marjat eivät ole ehtineet sulaa, kaada ne puhtaaseen ämpäriin tai suureen kulhoon. Valuta lavuaariin kuumaa vettä ja laita marjaämpäri kuumaan veteen niin sulaminen nopeutuu. Älä valuta sulien marjojen mehua pois vaan käytä myös se rahkaan. 
2. Sekoita marjojen (ja niiden mehun) sekaan rahka ja sokeri. Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin, esim. 1-2 h ennen ruokailua. Säilytä kuitenkin rahka-marjaseos jääkaapissa ruokailuun asti. 
3. Vaahdota kuohukerma "tukevaksi" vaahdoksi (mutta ei voiksi ;) ) erillisessä kulhossa. Kermavaahdon voi säilyttää erillisessä astiassa jääkaapissa noin 1 h (vaahto alkaa vettymään, jos se on pitkään valmiina).
4. Sekoita kermavaahto rahka-marjaseokseen vähän ennen ruoka-aikaa, ettei rahka ehdi vettyä ennen syömistä (rahka ei mene pilalle säilytyksestä, mutta rakenne ei ole aivan yhtä täyteläinen ja paksu, jos se on pitkään jääkaapissa, hyvä maku säilyy silti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti