Pohja:
1 paketti (175 g) Domino-keksejä (Mariannekakkuun minttu-Dominoita)
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
(1 pussi Marianne-rouhetta)
1. Tee ensin pohja: murskaa keksit esim. blenderillä tai kaulimella ja sekoita sulaan voihin. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksipohja vuoan pohjalle ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä pois vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.
3. Vaahdota kerma vaahdoksi.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita suklaasula tuorejuustoon. Lisää sekaan liivate-kahvi, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Kääntele kermavaahto varovasti muiden täyteainesten joukkoon. (Lisää tämän jälkeen täytteeseen Marianne-rouhe varovasti käännellen.)
6. Kaada täyte vuokaan kylmän pohjan päälle.
7. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
Kakku säilyy hyvin jääkaapissa 2 päivää. Jos tarjoiluun on enemmän aikaa, tee näin: anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Laita kakku pakastimeen ja ota kakku pakastimesta edellisenä iltana ennen tarjoilua. Säilytä kakkua jääkaapissa tarjoiluun asti.
1 paketti (175 g) Domino-keksejä (Mariannekakkuun minttu-Dominoita)
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
(1 pussi Marianne-rouhetta)
1. Tee ensin pohja: murskaa keksit esim. blenderillä tai kaulimella ja sekoita sulaan voihin. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksipohja vuoan pohjalle ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä pois vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.
3. Vaahdota kerma vaahdoksi.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita suklaasula tuorejuustoon. Lisää sekaan liivate-kahvi, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Kääntele kermavaahto varovasti muiden täyteainesten joukkoon. (Lisää tämän jälkeen täytteeseen Marianne-rouhe varovasti käännellen.)
6. Kaada täyte vuokaan kylmän pohjan päälle.
7. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
Kakku säilyy hyvin jääkaapissa 2 päivää. Jos tarjoiluun on enemmän aikaa, tee näin: anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Laita kakku pakastimeen ja ota kakku pakastimesta edellisenä iltana ennen tarjoilua. Säilytä kakkua jääkaapissa tarjoiluun asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti