tiistai 2. syyskuuta 2014

Puuro, 40 hlö

1,5 kg puurohiutaleita (esim. kaura-, neljän viljan-, ohra- tai ruishiutale)
12 l vettä
5 rkl suolaa

Laita vesi kiehumaan hellalle viimeistään 1 tunti ennen aamupala-aikaa, jotta vesi varmasti ehtii kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen ensin suola, jotta se liukenee puuroon tasaisesti. Ala lisäämään puurohiutaleita pienissä erissä samalla, kun sekoitat vettä suurella vispilällä (jotta puurohiutaleet eivät paakkuunnu). Keitä puuroa miedolla lämmöllä ainakin 10 min, ei haittaa vaikka puuro seisoisi kattilassa valmiina jopa 30 min. Lisää tarvittaessa vettä, jos puuro alkaa näyttää liian paksulta. Maista suola.

Lisäksi 4 litraa mehukeittoa ja sokeria TAI 1 kg hilloa.

1 kommentti: