keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suklaakakkua nuotiolla, 6 hlö

150 gleivontamargariinia
200 gtalousuklaata
4 kplkananmunia
2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria





Muut tarvikkeet:
6 kpl isoja appelsiineja (mielummin ohut- kuin paksukuorisia)
foliota

Taikinan voi tehdä joko kokonaan etukäteen valmiiksi kololla tai sitten valmistaa se paikan päällä. Tällöin kannattaa kuitekin mitata ja sekoittaa kuivat aineet jo valmiiksi purkkiin kololla.
Sulata rasva nuotiokattilassa. Ota kattila pois nuotiolta, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. 
 Leikkaa appelsiinista pois "hattu" ja ota se talteen. Koverra appelsiinin sisus puukon ja lusikan avulla pois kuoresta (syö sisus). Kaada valmis suklaakakkutaikina appelsiinin kuoreen. Jätä muutama sentti kohoamisvaraa tai muuten taikina pursuaa yli reunojen kypsyessän. Aseta appelsiinin "hattu" paikoilleen ja kääri appelsiini ohuelti folioon. Aseta appelsiini hyvin lähelle nuotiota, lähes kiinni siihen. Kun appelsiini on riittävän lähellä nuotiota, kakku kypsyy n. 5 minuutissa. Koska kyseessä on mudcake-taikina, ei haittaa vaikka kakku jäisi hieman löysäksi keskeltä.

2 kommenttia: