150 g | leivontamargariinia | |
200 g | talousuklaata | |
4 kpl | kananmunia | |
2 dl | sokeria | |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja | |
1 tl | leivinjauhetta | |
1 tl | vanilliinisokeria | |
Muut tarvikkeet:
6 kpl isoja appelsiineja (mielummin ohut- kuin paksukuorisia)
foliota
Taikinan voi tehdä joko kokonaan etukäteen valmiiksi kololla tai sitten valmistaa se paikan päällä. Tällöin kannattaa kuitekin mitata ja sekoittaa kuivat aineet jo valmiiksi purkkiin kololla.
Sulata
rasva nuotiokattilassa. Ota kattila pois nuotiolta, lisää
paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.Kaada
suklaa-voisula muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan.
Leikkaa appelsiinista pois "hattu" ja
ota se talteen. Koverra appelsiinin sisus puukon ja lusikan avulla pois
kuoresta (syö sisus). Kaada valmis suklaakakkutaikina appelsiinin
kuoreen. Jätä muutama sentti kohoamisvaraa tai muuten taikina pursuaa
yli reunojen kypsyessän. Aseta appelsiinin "hattu" paikoilleen ja kääri
appelsiini ohuelti folioon. Aseta appelsiini hyvin lähelle nuotiota,
lähes kiinni siihen. Kun appelsiini on riittävän lähellä nuotiota, kakku
kypsyy n. 5 minuutissa. Koska kyseessä on mudcake-taikina, ei haittaa
vaikka kakku jäisi hieman löysäksi keskeltä.
Ilahduttava herkku retkelle😍 Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiva kuulla että maistui! :)
Poista