keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Makkarakastike, 3-4 hlö

500 g lenkkimakkaraa
(1 sipuli)
(tilkka öljyä)
8 dl vettä
n. 2 rkl vehnäjauhoja
n. 30 g voita/margariinia
n. 1 rkl ketsuppia
n. 1 rkl soijakastiketta
1 lihaliemikuutio


Kuori lenkkimakkarat ja kuutioi ne. Jos haluat käyttää sipulia, hienonna myös sipuli.

Halutessasi voit paistaa sipuleita ja makkarapaloja pannulla tilkassa öljyä, kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Ota makkarat (ja sipuli) syrjään lautaselle.

Kastike:
Sulata voi/margariini kattilassa. Ota käsille puuhaarukka, 8 dl vettä ja vehnäjauhot. Lisää vehnäjauhot sulaan voihin ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Sekoittele jauho-voiseosta pannulla puuhaarukalla niin, että seos alkaa tummua ja muuttuu ruskeaksi (n. 5 min). Lisää seokseen vettä noin 0,5 dl kerrallaan ja sekoita seos aina tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää alkuun yhteensä 5 dl vettä. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä hellalla vähintään 20 minuuttia ja mausta kastike samalla ketsupilla, soijakastikkeella, lihaliemikuutiolla ja halutessasi muilla mausteilla. Kun kastike alkaa näyttää paksulta, lisää vettä kastikkeeseen 1-2 dl kerrallaan, kunnes kaikki 8 dl vettä on käytetty. Mitä kauemmin kastike kiehuu, sitä paksumpaa ja maukkaampaa siitä tulee (liian vähän aikaa keitetty kastike maistuu ja tuntuu suussa jauhoiselta).

Lisää makkarat ja sipulit kastikkeeseen (jos et esipaistanut niitä, niin ne kypsyvät nyt) ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.

Tarjoile makkarakastike keitettyjen perunoiden (2-2 kpl / ruokailija) tai perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti