perjantai 17. tammikuuta 2014

Lasagne, 6-8 hlö

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
600 g tomaattimurskaa
2 sipulia
3-6 valkosipulin kynttä
(2 porkkanaa)
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
öljyä
(kuivattua basilikaa)
(kuivattua oreganoa)
(paprikajauhetta)
(grillimaustetta)
(chilijauhetta)

Kuutioi sipulit ja porkkanat, murskaa valkosipulit. Ruskista sipulit, valkosipulit ja jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska ja huuhtele murskapurkki vedellä pannulle. Lisää porkkanakuutiot. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja mausta muuten maun mukaan. Jauhelihakastike saa olla melko voimakkaan makuista, koska juustokastike ja lasagnelevyt miedontavat lopullisen lasagnen makua.

Juustokastike:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,4 l maitoa
200 g juustoraastetta

Sulata voi kattilassa. Ota maito ja vehnäjauho valmiiksi käden ulottuville. Kaada vehnäjauhot sulan voi sekaan ja sekoita voimakkaasti esim. puuhaarukalla. Älä anna jauho-voiseoksen ruskistua vaan kaada lähes heti joukkoon n. 1 dl maitoa ja sekoita jälleen voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista. Lisää loput maidosta aina muutama desi kerrallaan ja sekoita kastike välissä tasaiseksi. Näin kastikkeseen ei jää jauhopaakkuja. Anna maitokastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua. Pidä kuitenkin hella koko ajan miedolla lämmöllä ja sekoita lyhyin väliajoin, jotta kastike ei pala pohjaan tai maito kiehu yli. Lisää lopuksi sekaan juustoraaste.

Lasagnen kokoaminen:
Uunivuoka / vuokia
500 g lasagnelevyjä
200 g juustoraastetta

Kokoa lasagne uunivuokaan. Laita pohjalle yksi kerros lasagnelevyjä, kauho päälle jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Näiden päälle tulee taas kerros lasagnelevyjä ja jälleenkerros molempia kastikkeita. Jatka kerroksia, kunnes vuoka on täynnä ja kastikkeet käytetty. Päälimmäiseksi kerrokseksi tulee kerros juustokastiketta ja lopuksi sirotellaan juustoraastetta pinnalle.

Paista lasagnea uunissa 175 asteessa 1 tunti. Tämän jälkeen ota vuoka uunista, peitä se foliolla ja kypsennä vielä uunissa 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä huoneenlämmössä 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti