Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 muna
1,5 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita
Väliin:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun:
1 muna
ripaus suolaa
raesokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, muna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa nyrkillä painaen. Lisää loppuvaiheessa voi. Vaivaa taikinaa lähes 10 minuuttia, jotta siihen tulee hyvä sitko. Kohota taikinaa liinan alla vähintään 1 tunti lämpimässä paikassa.
2. Jauhota pöytä kevyesti ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina parin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levylle puolet voista, fariinisokerista ja kanelista.
3. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä veitsellä sopivan kokoisia kolmion muotoisia paloja (muista, että pullat paisuvat vielä uunissa). Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille leveä puoli alaspäin ja paina peukalolla keskelle vako. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia.
4. Riko muna lasiin ja sekoita sen rakenne rikki. Laita joukkoon ripaus suolaa, jotta muna levittyy helpommin tasaisesti. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
5. Paitsa korvapuusteja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 muna
1,5 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita
Väliin:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun:
1 muna
ripaus suolaa
raesokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, muna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa nyrkillä painaen. Lisää loppuvaiheessa voi. Vaivaa taikinaa lähes 10 minuuttia, jotta siihen tulee hyvä sitko. Kohota taikinaa liinan alla vähintään 1 tunti lämpimässä paikassa.
2. Jauhota pöytä kevyesti ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina parin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levylle puolet voista, fariinisokerista ja kanelista.
3. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä veitsellä sopivan kokoisia kolmion muotoisia paloja (muista, että pullat paisuvat vielä uunissa). Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille leveä puoli alaspäin ja paina peukalolla keskelle vako. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia.
4. Riko muna lasiin ja sekoita sen rakenne rikki. Laita joukkoon ripaus suolaa, jotta muna levittyy helpommin tasaisesti. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
5. Paitsa korvapuusteja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti