perjantai 17. tammikuuta 2014

Jauhelihakastike ja makaroni, 4 hlö / 20 hlö

4 hengen ohje:

400 g jauhelihaa
oliivi-/rypsiöljyä
1 sipuli
1-3 valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
(2 dl ruokakermaa)
kuivattua oreganoa
kuivattua basilikaa
lihaliemikuutio
muita mausteita: grillimauste, paprikajauhe, chilijauhe
400 g makaronia
suolaa

Pilko sipulit ja valkosipulit. Ruskista sipulit ja jauhelija öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska, huuhtele murskatölkki vedellä ja kaada vesi kastikkeeseen. Lisää halutessasi ruokakerma. Mausta maun mukaan. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.


20 hengen ohje:

2 kg jauhelihaa
oliivi-/rypsiöljyä
4 sipuli
8 valkosipulin kynttä
2 kg tomaattimurskaa
1 kg paseerattua tomaattia
2 l vettä
(1 l ruokakermaa, vähennä silloin vettä)
kuivattua oreganoa
kuivattua basilikaa
lihaliemikuutio
muita mausteita: grillimauste, paprikajauhe, chilijauhe
1,6 kg makaronia
suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti