perjantai 17. tammikuuta 2014

Falafel-pyörykät, 5 hlö

400 g kikherneitä suolaliemessä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
juustokuminaa
suolaa
chilijauhetta
mustapippuria
öljyä

Pilko sipuli ja valkosipulit. Valuta kikherneet. Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta massa sauvasekoittimella. Kikherneet tukkivat sauvasekoittimen jatkuvasti, joten kaavi lusikalla sauvasekoittimen terä tyhjäksi joka surautuksen jälkeen. Massasta pitäisi saada mahdollisimman tasaista tahnaa, mutta ei haittaa, jos joukkoon jää muutamia kokonaisia kikherneitä.

Kostuta pyötä/leikkuulauta kevyesti ja kostuta myös kädet. Pyörittele massasta kaksi tankoa ja leikkaa molemmat tangot n. 15 pieneen palaan. Kostuttaminen estää taikinan tarttumista. Pyörittele paloista pieniä palloja. Paista pyöryköitä öljyssä paistinpannulla n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Muista sekoittaa ja pyöritellä pyöryköitä lähes koko ajan, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Tarjoa pyöryköiden kanssa esimerkiksi jugurttikastiketta tai tsatsikia.

Jugurttikastike:
200 g turkkilaista jugurttia
mustapippuria
suolaa
kuivattua minttua
1 tl juoksevaa hunajaa

Sekoita kastikkeen ainekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti