keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Uuniperunat, 4 hlö

4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda

Kinkkutäyte (Valio)
 2  dl turkkilaista jugurttia
1  prk  (200 g) raejuustoa
100  g palvikinkkua
1   (75 g) maustekurkkua

mustapippuria myllystä
1/2  dl hienonnettua persiljaa
 
Kasvistäyte (Valio)
1   (200 g) Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
paprika
1/2  dl persiljaa hienonnettuna
 
Kevyttäyte (Valio)
tomaattia
1  rasia  (200 g) raejuustoa
n. 3/4 tl sitruunapippuria
1/2  dl hienonnettua ruohosipulia  

Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella ja käärimällä ne yksitellen folioon.
Paista uuniperunoita 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min. Avaa foliot tai poista kokonaan.
Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunan kanssa valitsemaasi täytettä. 


Kinkkutäyte: Sekoita jogurtti ja valutettu raejuusto keskenään. Lisää hienonnetut kinkku ja maustekurkku. Mausta.
Kasvistäyte: Sekoita tuorejuustoon hyvin pieneksi kuutioiksi leikattu paprika.

Kevyttäyte: Kuutioi tomaatit. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Sekoita ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti