maanantai 3. heinäkuuta 2023

Lihapullat/kasvispullat, ruskeakastike, puolukkahillo ja muusi, 30 hlö

 Pyörykät + ruskeakastike:
4 kg lihapullat tai kasvispyörykät (esim. Boltsi tai kasvisjauhispyörykkä eli jokin lihapullan tyyppinen)
217 g Knorr ruskeakastikejauhetta (valmis iso pakkaus)
3 l vettä
2,5 dl Valio laktoositon kevytmaitojauhe
(vehnäjauhoja suurustamiseen)

1. Laita 3 l kylmää vettä kattilaan. Vispaa kylmään veteen ruskeakastikejauhe ja maitojauhe huolellisesti niin, ettei jää paakkuja.
2. Kuumenna kastike kiehuvaksi välillä suurella vispilällä sekoittaen, varo ettei kastike pala pohjaan! Jos kastike tuntuu kiehahtamisen jälkeen liian löysältä, voit vielä suurustaa sitä lisää vehnäjauhoilla.
3. Lisää pyörykät kastikekattilaan ja kuumenna vielä kupliviksi niin, että pyörykät kuumenevat kunnolla sisältä.

Muusi:
1,2 kg muusijauhetta (esim. Pirkka, saa olla vähän reilumpi määrä kuin muusipaketissa on ohje)
9 dl Valio laktoositon kevytmaitojauhe
7,5 l vettä
500 g voita
(suolaa)

1. Kiehauta muusin vesi (aloita vähintään 1 tunti ennen päivällisaikaa, koska ison vesimäärän keittäminen kestää kauan).
2. Lisää kiehuvaan veteen maitojauhe hyvin isolla vispilällä sekoittaen ettei tule paakkuja.
3. Jos muusijauheessa ei ole suolaa, lisää vesi-maitoon suolaa ennen muusijauhetta.
4. Lisää muusijauhe pienissä erissä vesi-maiton samalla, kun sekoitat muusia suurella vispilällä (ettei muusijauhe paakkuunnu).
5. Lisää muusiin 500 g voita pienissä paloissa.
6. Maista muusia ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisukkeet:
700 g puolukkahillo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti