15 dl vettä
125 g tuorehiivaa
2 rkl suolaa
1,5 dl oliiviöljyä
30-35 dl vehnäjauhoja
Muista lisäksi:
leivinpaperi
kaulin
1. Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin
kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi noin 1 h.
2. Jaa
kohonnut taikina 4 osaan. Ota yksi osa käsittelyyn ja laita muut kolme osaa
odottamaan.
3. Jaa äsken
otettu taikinan osa kymmeneen palaan ja pyörittele palat pieniksi pulliksi.
4. Vuoraa
kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät
leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
5. Kauli
taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi litteiksi pyörylöiksi. Nosta
kummallekin pellille kuusi leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
6. Kuumenna
uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä
kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy
pehmeänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti