sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Vanilja pannacotta, 40 hlö

875 g sokeri
3,5l kuohukerma
4 vaniljatanko
21 liivatelehti

(300 g mustikka)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Laita kerma ja sokeri kattilaan. 
3. Halkaise vaniljatangot pitkittäin, vedä veitsen avulla vaniljansiemenet kerman joukkoon. Laita kermaan myös tankojen ”kuoret”.
4. Kuumenna kiehumispisteeseen asti kerma, vanilja ja sokeri. Sekoittele ettei kerma pala pohjaan.
5. Ota kattila liedeltä, ota vaniljan ”kuoret” pois kermasta.
6. Nosta liivatteet pois vedestä, puristele vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaan, sekoita tasaiseksi.
7. Jäähdytä kerma haaleaksi.
8. Kaada annoslaseihin (noin 1,5 dl / hlö) ja peitä lasit kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6h. Pannacotta säilyy jääkaapissa hyvänä noin 3 päivää, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
9. Ota pannacotat huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua.

(Lusikoi pinnalle mustikoita tai muita marjoja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti