sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Perunamuusi, 30 hlö

9 kg rosamunda perunaa
600 g voi
9 dl (kevyt)maito

3+3 rkl suola

1. Kuori perunat ja halkaise isoimmat perunat pienemmiksi.
2. Laita perunat kattilaan ja vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää 3 rkl suolaa veteen.
3. Keitä perunat kypsiksi (noin 1,5h).
4. Kaada perunoista keitinvesi pois.
5. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi.
6. Survo perunat muusiksi sähkövatkaimella (ilman nestettä tai voita).
7. Lisää perunasurvoksen joukkoon voi noin 50 g paloissa, kuuma maito ja 3 rkl suolaa. Sekoita tasaiseksi muusiksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti