sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lohikeitto, 35 hlö

4 kokonaista lohta eli noin 6,5 kg yhteensä (noin 3 kg pelkkää lihaa)
6 kg peruna
500 g + 2 kg porkkana
500 g + 500 g sipuli
3l vesi
3 rkl suola
2 tl kokonainen mustapippuri
3 kpl laakerinlehti
0,5 l kuohukerma

1 ruukku tilli

1. Fileoi lohet, poista ruodot ja nahka. Poista lohien päästä kidukset. Kidukset ja nahan voi heittää pois.
2. Kalaliemi: Laita kattilaan lohien perkeet (päät, ruodot), 3 l vettä, 3 rkl suolaa, 2 tl kokonaisia mustapippureita, 3 kpl laakerinlehtiä. Pilko joukkoon 500 g porkkanaa ja 500 g sipulia reiluiksi paloiksi. Keitä kalalientä noin 1,5h. Siivilöi valmis liemi talteen puhtaaseen kattilaan, heitä kiinteät ainekset pois.
3. Kuori perunat ja pilko ne noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
4. Kuori 2 kg porkkanoita ja pilko ne noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
5. Kuori 500 g sipuleita ja pilko ne pieniksi lohkoiksi.
6. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää perunat, porkkanat ja sipulit. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä (noin 15 min).
7. Leikkaa lohet (noin 3 kg) noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
8. Hienonna tilli pieneksi.
9. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää keittoon lohipalat, kerma ja tilli. Kiehauta keitto, kalat kypsyvät alle 5 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti