lauantai 28. toukokuuta 2016

Valkosuklaamousse, 5 hlö

2 dl kuohukerma
3 dl keltuaista
0,5 dl sokeri
1 liivate
2 rkl appelsiinimehu
100 g valkosuklaa (esim. Panda)

1. Pane liivate likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
4. Rouhi valkosuklaa.
5. Kuumenna mehu kattilassa. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdestä ylimäräiset vedet pois ja laita pehmennyt liivatelehti kuumaan applesiinimehuun. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
6. Sekoita hieman jäähtynyt suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja lopuksi vielä keltuais-sokerivaahto joukkoon kevyesti nostellen.
7. Annostele mousse tarjoilukulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään noin tunti.

Tarjoile esim. tuoreiden marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti