lauantai 28. toukokuuta 2016

Inkivääripäärynät, 8 hlö

8 kpl vihreitä, kivikovia pieniä päärynöitä, joissa on hyvä kanta
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
5 l vettä
500 g sokeria
(kuohukermaa)

1.      Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keitä liemeksi.
2.      Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikoilleen.
3.      Laita päärynät liemeen ja lisää kuorittu ja paloiksi pilkottu inkivääri.
4.      Keitä hiljalleen matalalla lämmöllä 1,5-2,5 h, kunnes päärynät ovat pehmeitä.
5.      Anna päärynöiden jäähtyä omassa liemessään ja säilytä ne liemessä. Päärynät säilyvät omassa liemessään jääkaapissa useamman päivän.

6.      Nosta päärynät liemestään tarjoilukulhoon ja tarjoa kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti