lauantai 30. tammikuuta 2016

Kukkakaali-bataatti-currykastike, 40 hlö

1 kg kukkakaali
1 kg bataatti
1 kg kikherne (paino ilman suolalientä)
1 kg maissi (säilyke)
2 l kookoskerma
1 kg porkkanasose (myydään valmiina soseena kaupan hevi- tai pakasteosastolla)
4 rkl limemehua (
löydät pullotettua limemehua kaupan mehutiivisteosastolta)
2 rkl curry
2 rkl juustokumina
2 rkl kurkuma
2 rkl suola
1 rkl mustapippurirouhe
1 rkl valkosipulijauhe
1 rkl chilijauhe
2,8 kg riisiä
(4 ruukkua tuoretta korianteria)

1. Pilko kukkakaali noin suuapalan kokoisiksi paloiksi, laita kattilaan. 
2. Kuori bataatti ja pilko se noin 1,5cmx1,5cm paloiksi, lisää kattilaan. 
3. Valuta kikherneet suolaliemestä siivilän avulla. Huuhtele ne juoksevan kylmän veden alla ja kaada kattilaan. 
4. Lisää kattilaan vielä maissi, kookoskerma ja porkkanasose. 
5. Kuumenna kastike kiehuvaksi, mausta limen mehulla ja muilla mausteilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vähintään 30 min, sekoita välillä ettei pala pohjaan. Tämä kastike vain paranee hautuessaan, joten sen voi tehdä valmiiksi jo useampi tunti ennen tarjoilua.
6. Jos haluat hiukan panostaa, tarjoa valmiin kastikkeen kanssa tuoretta korianteria. Silppua tuore korianteri saksilla tai veitsellä heinoksi silpuksi. Laita korianteri erilliseen kulhoon, josta ruokailijat voivat itse lisätä sitä annoksen päälle halutessaan.

Riisi
2,8 kg pitkäjyväistä riisiä
4 rkl suolaa
5,6 l vettä

1. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Muista aloittaa keittäminen jo noin 2 h ennen ruokailua, koska isojen määrien kiehahtaminen kestää kauan. Suuri määrä kypsää riisiä pysyy kyllä pitkään kuumana kannen alla, joten ei tarvitse olla huolissaan onko riisi liian aikaisin valmista.
2. Lisää riisi kiehuvaan veteen.
3. Keitä riisiä noin 30 min, kunnes kaikki neste on haihtunut ja riisi on kypsää. Sekoita riisiä välillä pohjaa myöden, jotta se ei pala kiinni. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jos vesi tuntuu haihtuvan ennen kuin riisi on kypsää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti