torstai 21. toukokuuta 2015

Uunilohi ja basilika-kastike, 40 hlö

Uunilohi:
6 kg lohifileetä (nahattomana ja ruodottomana) (150g/hlö)
3 kpl sitruuna
suolaa
mustapippuri (rouhittu)

Leikkaa kalafileistä 40 annospalaa. Näin jokaiselle ruokailijalle on valmis pala, joka on helppo ottaa ja kalaa riittää kaikille. Asettele kalapalat uunipelleille ja ripottele niiden päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Laita kalat uuniin 175-asteeseen noin 20-35 min ajaksi. Kokeile välillä haarukalla, onko kala kypsää. Varo, ettet pidä lohta liian kauan uunissa, koska silloin siitä tulee kuivaa. Leikkaa sitruunat siivuiksi ja laita ne lautaselle tarjolle. Ruokailijat voivat halutessaan puristaa sitruunamehua kalalle.



Kastike:
6 ruukku tuore basilika
2 l creme fraiche
1 l kermaviili
0,5 kpl sitruuna
suola
mustapippuri (rouhittu)

Irrota basilikan lehdet varsista. Hienonna lehdet veitsellä pieneksi silpuksi ja laita silppu kulhoon. Kaada basilikasilpun joukkon creme fraiche ja kermaviili, sekoita tasaiseksi. Mausta kastike oman maun mukaan sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.


Tarjoa uunilohi ja basilika-kastike joko runsaan salaatin (blogissa esim. "parempi" vihersalaatti perunan korvikkeena) tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti