sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Nakit ja muusi, 40 hlö

5 kg nakkeja
1,2 kg muusijauhetta (47 annosta ohjeen mukaan)
4 l (kevyt)maitoa
10 l vettä
500 g - 1000 g voita
(suolaa)

500 g ketsuppia
50 g sinappia
Kurkkusalaattia

Kuumenna nakit uunissa tai keittämällä, jos ei ole uunia käytössä. Kiehauta muusin vesi (aloita vähintään 1 tunti ennen päivällisaikaa). Lisää kiehuvaan veteen maito ja kiehauta vielä uudelleen. Jos muusijauheessa ei ole suolaa, lisää vesi-maitoon suolaa ennen muusijauhetta. Lisää muuhijauhe pienissä erissä vesi-maiton samalla, kun sekoitat muusia suurella vispilällä (ettei muusijauhe paakkuunnu). Lisää muusiin 500 g - 1000 g voita pienissä paloissa. Maista muusia ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti