maanantai 6. lokakuuta 2014

Porsaan kasler vartaat, karamellisoitu sipuli ja timjamivoilla maustetut porkkana-perunanyytit, 6 hlö



Porsaan kasler vartaat:
700 g porsaan kasleria yhtenä palana
suolaa
mustapippuria
puisia grillitikkuja

Leikkaa kasler ensin kuudeksi pihviksi ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitten pihvit suupalojen kokoisiksi paloiksi ja pujota palat grillivartaisiin. Jätä lihapalojen väliin pieni rako, niin ne kypsyvät tasaisemmin. Grillaa lihavartaat ritilän päällä nuotiolla.



Karamellisoidut sipulit:
5 kpl isohkoja sipuleita
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
suolaa

Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Irrota lohkojen sipulikerrokset toisistaan niin, että tulee sipuli"veneitä". Kuumenna paistinpannu nuotiolla ja lisää siihen 1 rkl voita ja puolet sipuleista. Paista sipuleita pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita ja hieman pehmenneitä. Kaada sipulit nuotiokattilaan. Tee sama toiselle sipulierälle. Kun kaikki sipulit ovat kattilassa, lisää hunaja ja paista sipuleita vielä nuotiolla miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja makeita.




Timjamivoilla maustetut porkkana-perunanyytit
 1,5 isohkoa kiinteää perunaa / hlö
1 kpl porkkanaa / hlö
0,2 ruukkua tuoretta timjamia
150 g voita
foliota

Kuori perunat ja porkkanat ja esikeitä ne nuotiokattilassa lähes kypsiksi. Valuta kypsistä porkkanoista ja perunoista vesi. Aseta kaksi palaa foliota päällekkäin. Pilko folion päälle 1 porkkana ja 1,5 perunaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää niiden päälle useampi nokare voita. Ota 3-4 timjamin oksaa ja revi niistä lehdet (ei haittaa jos vartta tulee vähän mukaan) perunoiden ja porkkanoiden päälle. Sulje folionyytti ja kypsytä nuotiolla vielä 5-10min, kunnes voi on sulanut ja perunat ovat kypsiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti