sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Rusinakeitto, 10 hlö

Joko pelkästään syötäväksi tai esim. riisipuuron kanssa.

12dl vettä
4dl rusinoita
4 rkl sokeria
2 kanelitankoa
2 rkl perunajauhoa (+2dl kylmää vettä suurusteeseen)

Mittaa vesi (12dl), sokeri ja rusinat kattilaan, liota yön yli. Lisää kanelitangot ja keitä seosta kannen alla noin 15 min. Ota kanelitangot pois ja nosta kattila liedeltä. Valmista suurus: sekoita perunajauhot 2dl kylmää vettä ja tee tasainen suuruste. Kaada suuruste ohuena nauhana kuumaan rusinakeittoon ja sekoita samalla keittoa, jotta suuruste ei paakkuunnu. Kiehauta rusinakeitto vielä uudestaan kunnes keitto sakenee. Jäähdytä keitto kylmäksi ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi riisipuuron kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti