1 kg spaghettia
2 pkt (á 170g) pekonia
3 isoa herkkusientä
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 kpl punasipulia
4 dl ruokakermaa
2 rasiaa tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria
Kuori ja pilko punasipulit. Kuutioi herkkusienet. Pese ja
halkaise kirsikkatomaatit. Pese pinaatit ja pilko ne reiluiksi paloiksi
(pinaatti menee paistettaessa paljon kasaan). Leikkaa pekonit pieniksi.
Keitä spaghetti ohjeen mukaan.
Paista pekonit pannulla rapeiksi. Siirrä ne sivuun. Paista
pekonien rasvassa punasipulit pehmeiksi. Lisää punasipulien sekaan sienet ja
pinaatit. Lisää muutaman minuutin päästä kirsikkatomaatit ja pekonit. Mausta
kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit ovat pehmenneet hieman, ota
pannu tulilta.
Valuta spagheteista pois keitinvesi. Lisää pastan sekaan
kattilaan kasvikset ja pekonit. Lisää ruokakerma ja sekoita. Kuumenna pastaa
vielä hetki, tarkasta maku.
VINKKI: Saat pastasta maukkaan kasvispastan vaihtamalla pekonin tilalle 200 g nyhtökauraa tai härkistä.
VINKKI: Saat pastasta maukkaan kasvispastan vaihtamalla pekonin tilalle 200 g nyhtökauraa tai härkistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti