maanantai 29. lokakuuta 2012

Pinaatti-herkkusieni-pekonipasta, 8 hlö


1 kg spaghettia
2 pkt (á 170g) pekonia
3 isoa herkkusientä
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 kpl punasipulia
4 dl ruokakermaa
2 rasiaa tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko punasipulit. Kuutioi herkkusienet. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Pese pinaatit ja pilko ne reiluiksi paloiksi (pinaatti menee paistettaessa paljon kasaan). Leikkaa pekonit pieniksi.

Keitä spaghetti ohjeen mukaan.

Paista pekonit pannulla rapeiksi. Siirrä ne sivuun. Paista pekonien rasvassa punasipulit pehmeiksi. Lisää punasipulien sekaan sienet ja pinaatit. Lisää muutaman minuutin päästä kirsikkatomaatit ja pekonit. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit ovat pehmenneet hieman, ota pannu tulilta.

Valuta spagheteista pois keitinvesi. Lisää pastan sekaan kattilaan kasvikset ja pekonit. Lisää ruokakerma ja sekoita. Kuumenna pastaa vielä hetki, tarkasta maku.

VINKKI: Saat pastasta maukkaan kasvispastan vaihtamalla pekonin tilalle 200 g nyhtökauraa tai härkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti